Νέα - Χρήσιμες Πληροφορίες

Travel Tips

  Ταξίδι με Κατοικίδια

 

Η μεταφορά του κατοικίδιου σας μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο σε ειδικό κουτί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε παραπάνω κατοικίδια, τότε βασική προϋπόθεση για τη μεταφορά τους είναι να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί καθώς και να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους.

Οι διαστάσεις του κουτιού δεv πρέπει να ξεπερνούν τα 55εκ. μήκος x 40εκ. ύψος x 23εκ. πλάτος ή 40εκ. μήκος Χ 25εκ. ύψος Χ 25εκ. πλάτος για τα αεροσκάφη τύπου DH8-100 και DH8-400 καθώς θα πρέπει να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα. Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιάριου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικίδιων.

Το κατοικίδιο πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας με εμβόλιο εν ισχύ την ημέρα που ταξιδεύει. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Εάν το κατοικίδιο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά κατά της λύσσας, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει πριν από την παρέλευση 21 ημερών από την ημερομηνία του εμβολιασμού. Ο ίδιος περιορισμός των 21 ημερών εφαρμόζεται σε περίπτωση εμβολιασμού μετά τη λήξη του προηγούμενου εμβολίου.

Προκειμένου ο εμβολιασμός κατά της λύσσας να θεωρείται έγκυρος, πρέπει να γίνεται μετά την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού μικροτσίπ (microchip). Ουσιαστικά, το κατοικίδιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 105 ημερών προκειμένου να γίνει αποδεκτό για μεταφορά.

Σας ευχόμαστε όμορφα ταξίδια με τους μικρούς σας φίλους!